Presentation


En smått historisk livepodd med Johan Norberg & Pär Nordfors

Tillhör du dem som tror att Marie-Antoniette tyckte att de fattiga skulle äta kakor och att Mussolini fick tågen att gå i tid? Nyfiken på hur kaffet skapade upplysningstiden och eftermiddagen då Churchill räddade världen? Tänker du att den spanska inkvisitionen bara är en Monty Python-sketch och att Napoleon mest är en bakelse? Blandar du ihop trettioåriga kriget med hundraårskriget? Du kanske till och med tror att hundraårskriget varade i hundra år? Handen på hjärtat, du vet inte ens vilka de stridande parterna var, eller hur?

Nu slår sig författaren Johan Norberg och vardagsbetraktaren Pär Nordfors samman för att täppa till dina kunskapsluckor i historia med en pedagogisk och humoristisk podcast, inspelad inför livepublik.

Den 25 februari och 16 mars 2016 gör de om Maximteatern i Stockholm till ett inrökt sekelskiftesbibliotek där fyra avsnitt av podden spelas in per kväll. Det är här historien äntligen blir begriplig och myterna du fallit för spräcks.

Två unika kvällar, med kunskap, lärdom och lustighet, och de bästa och de näst bästa historierna ur mänsklighetens historia. På upptäcktsfärd i bersån, med glimten i ögat och syltlöken i martinin.

Johan Norberg


Johan är idéhistoriker och internationellt publicerad författare som bland annat har belönats med den tyska Hayekstiftelsens guldmedalj, som väger 50 gram mer än Nobelpriset.

Pär Nordfors


Pär är en obunden social jurist och urban satiriker. Han har tagit Silvergrodan och Baddaren som tillsammans med en 190 grams burgare väger nästan lika mycket som Hayekstiftelsens guldmedalj.

Köp biljettKONTAKT & PRESS


HELENA SANDKLEF
PRODUCENT

info@helenasandklef.se
+46 (0) 702 641 691

HELENA SANDKLEF PRODUKTION
KIRUNAGATAN 46
162 68 VÄLLINGBY

Integritetspolicy
Kreera web&design